Tämä on ensimmäinen paju-laiva kukkateline. Tein tämän huvilan terassille. Näitä täytyy tehdä lisää. Ystäväni Tarja opetti minua. Samalla tekniikalla tehdään runsaudensarvi kukkasille. Ihastuin jo viimekesänä näihin töihin ja pitihän pajutöitäkin kokeilla. Olen koonnut pajut viimevuonna ja hyvinhän  se onnistui ja pajut olivat hyviä työstää kun olivat juuri sopivasti kosteita. Pajuja säilytin ulkona. Väri on hieno, ystäväni vitsaili, että nyt sulla on mahonki vene.

Ohje:

Laitan joskun paremmat ohjeet kun teen seuraavan veneen. Mutta tässä vähän valmistuksesta tietoa.

Punotaan 4- 5 kohtaa 2 pulikalla ristiin

 

perä punotaan molemmilta puolilta vuorotellen. Aloita keskeltä reunoihinpäin.

Puno matto pajuista. Aloita ulkoreunasta n 20 pajua ja sitten "köli" 1 paju vähän paksumpi oksa ja vielä n 20 pajua. Puno 4-5 .sta  kohdasta rautalangalla ristiin. Joka punouskohtaan 2 rautalankapulikkaa jotta voit punoa ristiin joka pajun välistä.

 

 

Laita peräpuolelle oksa ja aloita ristiin punominen keskeltä. Vuorotelleen molemmilta puolilta. Keskikohdasta voit tukea rautalangalla niin on loppuosa parempi punoa.

Kaarra etuosa voimakkaasti käsillä ja kierrä rautalankaa ympärille. Tässä minun eka veneessä en saanut tarpeeksi käsillä väännettyä kaarelle joten laivan reuna jäi latteaksi. Kannattaa pyytää miehistä apua tässä kohtaa.

 

Vedä naru etuosasta tääkse piukkaan ja laita tiiliä tai kiviä laivaan lastiksi ja anna kuivua. Tiili tai kivi antaa muotoa työlle.

Kun työ on kuiva laita roikkumaan terassille tai puuhun. Ja kukkia lastiksi.