Aihe oli  Linnanjuhla, perhejuhla tai lastenjuhla.

Sarja edistyneet.

Osallistuin kilpailuun. Tässä kuva työstäni. En tullut valituksi ,mutta tässä kuvia ja selostus työstäni perhejuhla. Työ on luonnossa paremman värinen. Kuvan olen ottanut ulkona auringonpaisteella mikä ei ole hyvä juttu. Oli niin kiire lähettää työ, ettei kuvaukseen ollut paljon aikaa.

Työn nimi : Häiden jälkeen purjehdus avioliiton satamaan. Työn koko 53*73 cm.

 2009

( Ajatukseni oli häät laivalla. Vanha purjelaiva (purjelaivan kansi).Vanhaa aikaan juotiin aina laivoilla Rommia. Teoksestani katsojan piti huomata ,että vastavihityllä pariskunnalla on kiire tullut viettämään loppuiltaa laivan kajuuttaan ja valo kajastuu kattoluukuista kannella. . Kengät, huntu ja miehen rusetti kiireellä jäänyt kannelle. Rommitynnyri on suuri osa häissä. Koska siihen aikaan juotiin rommia. Olisin voinut tehdä pariskunnan laivan kanelle, mutta se olis ollu liian tavallista joten keksin tälläisen juonen. Ainahan työ pitää tehdä niin että katsojan pitää itse huomata mitä työllä haluutaan esittää)

Tarina jonka kirjoitin kilpailutyön mukaan: PARISKUNTA ON VETÄYTYNYT HYTTIIN VIERAIDEN LÄHDETTYÄ. ON ALKANUT VASTAVIHITYN PARISKUNNAN PURJEHDUS AVIOLIITON SATAMAAN. STYYRPUURIN PUOLELLA AURINGONLASKU KAJASTUU RAUHALLISEEN JA TYYNEEN MEREEN.ROMMITYNNYRI ODOTTELEE POIS KÄRRÄÄMISTÄ HÄÄLAIVASTA. MORSIAMMEN HUNTU JA KENGAT ON JÄÄNYT KANNELLE. MYÖS SULHASEN PAIDAN RUSETTI.

Aallon loisketta kuulla mä ain halajan ja taas olen onnekas vaan.

Meri äitini on, meri siskosein, meri morsian mulle on -kaikki

Valkopurteni, mun olet armahain laaja eessäsi sulla on reitti. (Sanat laulusta Meren aalloilla).

Materiaalit: Työn päällä. Pellava, Biopellava, puuvilla, sifonki ja Huovutusvillaa. Vinonauha kulta ja ruskea. Pellava ja hamppunaru. Helmiä.

Työn välissä. Litistetty polyester 80g vanu.                                   

Työn taustakangas pellava.                                                           

Tekniikka: Koko työn olen ommellut vapaalla tikkauksella. Kaikki osat olen ommellut toiselle pohjakankaalle erikseen. Ja sitten ompelin kaikki varsinaiseen työhöni kuin palapelin. Purjeet applikoin kolmiulotteiseksi. Haastetta löytyi tästä työstä, kun kaikesta piti saada vanhan ja kuluneen näköistä. Ja iltahämärän tekeminen ja tunnelman luomiseen oli tarkkaan valittavat juuri oikeat kankaat (kaikki kankaat oli yksiväririä) Kaikki köydet ompelin käsin työhön, jotta sain aidon näkymän ja tunnun työhöni.

Tikkaus: Kaikki valot ja varjot tikkasin vapaalla tikkauksella ompelukoneella eri värisiä sifonkeja apuna käyttäen.Yksivärisistä kankaista tein tikkaamalla puun näköisiä.  (tynnyri ja lattia) Minulla ei ollut valmiita painettuja kankaita ollenkaan. olen ommellut kaikki vapaalla tikkauksella erivärisillä langoilla. Tästä työstä voi sanoa, että HAND MADE.

Kilpailutyöstäni tuomaristo antoi seuraavan kommentin. Taitavasti värikonstrasteja käyttäen tehty työ. Aiheeltaan ei kilpailun mukainen työ, mm rommitynnyri on saanut liian suuren osan juhlissa.