Valmis Molla-Maija

 

Hiukset tein villalangasta. Kiersin rautalangan ympärille ja kastoin veteen missä oli liivatelehti. Sitten annoin kuivua ja komiat kiharat tuli. ( 1dl vettä + 1 liivate)

 

Leikkasin 2 ympyrää halkaisia 18 cm. Laitin oikeat puolet vastakkain ja väliin pitsin. Ompelin ympäri ja jätin kääntöaukon. Käänsin työn ja silittämisen jälkeen harsin muliinilangan 3 cm päähän reunasta. Sovitin Mollan päähän ja vedin narusta sopivan kokoiseksi.

Valmis hattu. Pitsistä ja pienestä rusetista tein koristeen.

Kengät ompelin raitaisesta kankaasta päällisen ja vuori yksivärisestä kankaasta. Ensin ompelin taitettavan reunan ja sitten käänsin oikeinpäin ja sitten ompelin alaosan.Kantapäähän tulee sisäänotto ja kulma leikataan pois kantapäästä.

Kengät sai rusettikoristeen, Mamelukin puntit vedin muliinilangalla piukkaan. Laitin solmut langan päihin ettei lähde pois jos rusettisolmu aukeaa.

Sukat ompelin neuleresorista.

Liivi on kääntöliivi. Toiselta puolelta yksivärinen. Mulle tuli vähän kansallispuku fiilis tästä liivistä. En oikein tykännyt, mutta on lapsella sitten mukava leikkiä kun on vaihtovaatteita.