Tälläiset kaavat on jokaisen helppo itse tehdä.

Innostuin itsekin tekemään, kun sain lahjaksi Mollan, Sain myös kaavan tähän.

Tälläinen siitä sitten tuli

 

MOLLAMAIJA

Teko ohje !

1.Piirrä kaavat. Valitse kankaat

2. Piirrä kaavat "makkarapaperiin" Pyydä kauppiaaltasi muutama arkki. Makkarapaperi pysyy paikallaan kun siität sen kankaalle ja on hyvä ommella reunan ulkopuolelta. Muista piirtää 2 jalkaa ja kättä.

3.Jalkoja varten ompele" kenkäosa "kankaan alareunaan.(kengän levuinen kankaan suikale jalkakankaan alareunaan + saumanv.)

4. Jalkaosien kankaat oikeat puolet vastekkain ja silitä makkarapaperi kankaalle kiinni. Ompele paperin reunojen ulkopuolelta. Jätä ylhäältä auki täyttämistä varten. Leikkaa ja tee kaareviin osiin pieniä "hakkeita" ettei kangas vedä ryppyyn.Poista paperi ja käännä.Täytä vanulla , mutta jätä yläpäästä 3 cm täyttämättä ja ompele poikkiommel siihen kohtaan. (3cm jää tyjäksi ylhäältä)

5. Kädet. Silitä makkarapaperi kankaaseen (kangas oikeat puolet vastakkain) Ompele ympäri paperin reunan vierestä, mutta jätä täyttöaukko yläosaan.Poista paperi, leikkaa saumanvaran verran ompeleen ulkopuolelta.ja  pieniä hakkeita kaareviin kohtiin.Käännä ja täytä vanulla. Jätä 3 cm täyttämättä ja onpele poikittainen ommel.

6.Leikkaa pusero kaksinkertaisesta kankaasta taite kohta olkapäillä.

7.Ompele pitsit ja tee halkio selänpuolelle ja huolittele reunat.

8. Ompele puseron sivu- ja hihasauma. Leikkaa kulmasta "hakkeja" ettei sauma vedä.

9. Ompele mekon alareunaan pitsi ja huolittele kankaan reuna.Sirren takasauma, mutta jätä 6 cm yläreunasta auki. Rypytä yläosa ja ompele puseron alareunaan.

 Tässä kuvia Mollan vartalon raajojen yhdistämisestä

 

Kasvot

 

 Mollamaija valmis.

Hiukset kiersin kirjan ympäri leikkasin toisesta päästä ja ompelin ompelukoneelle keskeltä. Syötin kädellä lankoja tasaisesti. Kiinnitin päähän ja otsatukka amalla ohjeella.