Työn koko on 75 * 55  

TYöni on kiertänyt 2 vuotta eri paikoissa Finn Quiltin "tilkkutyöyhdistys" näyttelyissä. Oli kivaa saada työ takaisin. Kaksi vuotta on pitkä aika " kuin lapsi olisi pois kotoa". Kun tekee kilpailuun työn on se luovutettava heti pois, työtä on ikävä. Nyt kun minulla on uusi kamera laitan lähikuvia, jotta voitte tarkastellä tekniikkaa.

TYÖ ON VANHAN PURJELAIVAN KANNELTA. Ystäväni Esa Urhonen oli ottanut valokuvan ja minä sain siihen tekijäoikeudet. Oli heti pakko toteuttaa. Syntyperäisenä raumalaisena laivat ja paatit ovat tarkeitä - sydäntä lähellä.

Tänä vuonna en ottanut osaa kilpailuun, koska aihe oli sellainen, ettei tullut mitään mieleen mitä tekisin.

Kilpailutyössä oli rekvisiittaa työssä mitkä olen poistanut.

Selostus tekniikasta :

TILKKUMAALAUS. Vapaalla tikkauksella ommeltu koko työ. Kankaat ovat yksivärisiä. Olen ompelukoneella ommellut kaiki valot ja varjot. erivärisiä lankoja käyttäen. Työssä on kolme kerrosta päälikangas, vanu ja alukangas. Ilmettä saatu kangaskerroksilla - päällimmäisenä läpinäkyvä kangas. Kaikki osat on olleltu erikseen ja koottu lopuksi kuin palapeli. Siis koko työ on tehty ompelukoneella. työssä ei yhtään painettua kangasta.

Kova haaste oli ommella vanhan puun näköistä ja vielä lautaa. Myos lautalattia oli haaste. Omasta mielestä onnistuin hyvin.

 

 

Kärrynpyörän valot ja varjot ja kuluneen näköiseksi saaminen oli tuskien takana. Taitaa näyttää vähän vinolta- ei paljoa.

 

Laivan narut ja pyrjeet sain mielestäni hyvin onnistumaan.

 

 

 

Valo näkyy  lattia ikkunasta

 

Keksin vanhoista kangasnapeista " väkipyöran" naruille. Oikealla näkyy puutikkaat.